Multi-family house Wannenstrasse
New-build multi-family house

The slim, vertical building rises from the sloping terrain before advancing towards the lake at one of its corners. On the slope side, the volume is extended by a small section that sheers off from the volume, containing the car lift. Access to the building is provided by the incision in the volume this creates, thereby locating the entrance area volumetrically.  The single-storey apartments are organised by a corridor with functional layers on both sides. As is visual from the outside, the spatial experience culminates in the living area, which is orientated towards the broad view of the lake and ends with a balcony.

Multi-family house Wannenstrasse · Thalwil, Switzerland · 2014–2017

hdpf mfh thalwil 0417 web
1/13
hdpf mfh thalwil 0917 web
2/13
hdpf mfh thalwil 0311 web
3/13
hdpf mfh thalwil 0469 web
4/13
hdpf mfh thalwil 0266 web
5/13
hdpf mfh thalwil 0623 web
6/13
hdpf mfh thalwil 0628 web
7/13
hdpf mfh thalwil 0188 web
8/13
hdpf mfh thalwil 0633 web
9/13
hdpf mfh thalwil 0521 web
10/13
hdpf mfh thalwil 0530 web
11/13
2098 situation 1000
12/13
2098 grundgriss 350
13/13
Multi-family house Wannenstrasse