Multi-family house Hubrainstrasse
New-build multi-family house

The development is situated on the outskirts of a settlement area, directly beside a stream that is lined by trees. The building is embedded into the terrain by being split into four basic sections that are staggered towards the Greifensee. The design is based on the aim of providing all residential units with a view of the lake and a high-quality relationship with the exterior space in the close vicinity. Each apartment was given either a rooftop terrace or a combination of a projecting bay window and an introverted loggia. The resulting building is united by means of a uniform plaster façade with gentle colour nuances that give it a subtle appearance. The anodised aluminium windows emphasise the volumetric interplay of outward placement from within. The four-winged building has select oak parquet flooring, giving the otherwise reserved, white space with jointless fittings a focused, elegant effect for the spatial atmosphere.

Multi-family house Hubrainstrasse · Maur, Switzerland · 2013–2016

cf114908 web
1/17
cf114919 web
2/17
cf115223 web
3/17
cf114880 web
4/17
cf114914 web
5/17
cf115221 web
6/17
cf114844 web
7/17
cf114857 web
8/17
cf114865 web
9/17
cf114900 web
10/17
2025 situation 1000
11/17
2025 ug 350
12/17
2025 eg 350
13/17
2025 og 350
14/17
2025 dg 350
15/17
2025 dachaufsicht 350
16/17
2025 ansicht schnitt 350
17/17
Multi-family house Hubrainstrasse